Sydafrikas första förmedlingstjänst med Deafkidz International för Childline

 

Tillsammans med Deafkidz International sätter vi upp Sydafrikas första teckenspråkiga förmedlingstjänst, för att möjliggöra för de döva barnen på landsbygden att ringa Childlines stödtjänst. Just nu får tolkar från eDEAF utbildning i att använda MMX, för att kunna starta tjänsten nästa vecka.

Vi är stolta över att kunna berätta om vårat samarbete med Deafkidz International (Läs mer om Deafkidz International HÄR) och deras arbete i Sydafrika. Som en del av vårt engagemang för att tillhandahålla god kommunikation globalt för det döva samhället, har nWise satt upp den tekniska lösningen för Sydafrikas första teckenspråkiga förmedlingstjänst (VRS). Målet med tjänsten är att möjliggöra för döva barn på den Sydafrikanska landsbygden att ringa Childline’s stödtjänst.

Childline South Africa är en ideell organisation som arbetar kollektivt för att skydda barn från alla former av våld och skapa en kultur för barns rättigheter i Sydafrika (läs mer om Childline HÄR).

Under denna veckan kommer tolkar från eDEAF tränas i att använda MMX, för att veckan efter starta Sydafrikas första VRS med Deafkids International. Vi är så glada att vi har fått möjligheten att vara med i detta! Läs mer om eDEAF HÄR.