nWise levererar en ny teknikplattform till Småtegn i Danmark

nWise har fått uppdraget att leverera en helt ny teknikplattform till videotolktjänsten Småtegn ApS i Danmark. Småtegn är huvudleverantörer av distanstolkning för DNTM, Den Nationale Tolkemyndighed.

småtegn logga

Moderna appar för videotolktjänsten kommer att kunna laddas ned från App Store och Google Play.

”Det här uppdraget är mycket spännande för oss eftersom vi redan idag levererar motsvarande lösningar till texttelefonitjänsten i Danmark. MMX® används idag för leveransen av bildförmedlingstjänsten i flera länder och med vår teknik kommer danskarna att kunna få tillgång till online tolkar; idag måste alla tolkuppdrag förbokas i Danmark.”, säger Thor Nielsen, VP för Global Sales för nWise. ”Med vår teknik vill vi kunna bidra till att teckenspråksanvändare i Danmark kan ringa spontant till sina nära och kära, men även till grundläggande samhällstjänster och enkla tjänster som vi hörande tar för givet, som t ex beställa en pizza via telefon.”

”Småtegn ApS var i marts måned på besøg hos nWise i Örebro. Vi har længe ledt efter et system til vores fjerntolkning der skulle være let at bruge for alle parter samt indeholde kø funktion. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med nWise og ser frem til at starte op.”  Säger Småtegn ApS:s direktör och ägare Charlotte Brøndum.

nWise är en ledande leverantör av IP-baserade kommunikationsplattformar där video- eller textkommunikation är viktiga delar för tillgängligheten.  nWise är dessutom experter på kommunikation och gränssnitt för äldre och personer med funktionsvariationer. Kommunikationsplattformen MMX® har utan tvekan satt en ny standard för video- och texttelefonitjänster och har sedan nWise bildades 2008, levererats till många kunder globalt.

 

Vill du läsa mer om Småtegn? Klicka HÄR

Vill du veta med om DNTM, klicka HÄR